Beste
prijs/kwaliteit
Gratis verzonden
vanaf €50,-
Verzending
binnen 1 werkdag

Klanten geven ons een 9.4

Schilderproject

Houten binnendeur schilderen met Thorndown

Binnendeuren schilderen met Thorndown
Binnendeuren schilderen met ecologische verf
Badkamer deur schilderen met verf
Vochtige ruimte schilderen met Thorndown

Binnendeuren schilderen met houtverf van Thorndown

Hoewel Thorndown Houtverf specifiek is ontworpen om bestand te zijn tegen de elementen, is het ook de perfecte houtverf om te gebruiken op intern houtwerk zoals deuren.

Omdat het op waterbasis is met minimale VOS en weinig geur, is het een plezier om mee te werken, vooral als je binnen schildert en niet dagenlang door de dampen wilt lopen.

Thorndown houtverf is slijtvast en zeer waterafstotend, zodat u deze kunt reinigen zonder de coating aan te tasten. Dit maakt het ook geweldig om te gebruiken in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.

We gebruiken VOS-vrije kleurpigmenten, zodat de kleur tot 10 jaar lang sterk en waar blijft.

Het schilderen van je binnendeuren met onze houtverf is eenvoudig en snel. Hier is een checklist om je te helpen bij het schilderen.

Voorbereidingen

  1. Je kunt oude coatings overschilderen. Schuur eventuele losse coatings terug en vul scheuren met een flexibel vulmiddel zoals kit. Zorg ervoor dat de oude verf een verf is die gemakkelijk kan worden overschilderd met verf op waterbasis.
  2. Reinig het houtwerk met zeepsop en laat het goed drogen.
  3. Er is geen primer nodig omdat de door ons gebruikte hars zelfaanzuigend is. Als je echter een metalen of PVC-deur schildert, gebruik dan een multifunctionele primer.
  4. Als je een nieuwe houten deur schildert, moet je misschien een vlekblokkerende primer of knoopmiddel gebruiken om eventuele uitvloeiing van hars of tanninevlekken op de nieuwe verflaag te voorkomen. Bij het verven op donkere kleuren zijn tanninevlekken niet zo merkbaar.
  5. Pak je verf, roller of kwast, dek de vloer af en je kunt beginnen!

Verven

  1. Gebruik een verfroller, kwast of spuit en breng verf methodisch aan, schilder met de nerf mee.
  2. Laat 1-2 uur drogen voordat je een tweede laag aanbrengt
  3. Twee lagen is alles wat je nodig hebt voor volledige bescherming. Bij lichtere kleuren zoals Kalksteen zal een derde laag de intensiteit en stevigheid van de kleurcoating verhogen. Slechts één laag aanbrengen is ook mogelijk, bijvoorbeeld bij het onderhouden van een eerdere klus.
  4. Laat zo lang mogelijk drogen voordat je de deur sluit. Hoewel de verf handdroog zal zijn, heeft het uren nodig om volledig te fixeren. Als je de deur sluit voordat de verf volledig is vastgeplakt, loop je het risico dat deze aan het deurkozijn blijft plakken.
  5. Was je kwast, roller of spuit met water, zet de koffie aan en feliciteer jezelf met een mooi stukje werk.

De bovenste deuren in dit project zijn geverfd met antraciet grijze houtverf.


Benieuwd naar alle houtverf kleuren?

Bekijk snel onze producten

Wat onze klanten zeggen
19 beoordelingen