Beste
prijs/kwaliteit
Gratis verzonden
vanaf €50,-
Verzending
binnen 1 werkdag

Klanten geven ons een 9.4

Een beter milieu begint bij Thorndown

Ecologische houtverf op waterbasis van de hoogste kwaliteit

De wereld waarin we leven is mooi maar ook kostbaar. Samen zijn we verantwoordelijk om onze planeet zo goed mogelijk te beschermen. De missie van Thorndown was het creëren van een duurzame houtverf op waterbasis die ecologisch en milieuvriendelijk is.

En dat is gelukt, zonder in te leveren op kwaliteit!

Ecologische verf producten bekijken

Ecologische houtverf van de beste kwaliteit

Ben Thornborough’s (oprichter van Thorndown) had een visie. Na een professioneel leven in de hout- en verfindustrie had hij een plan. Hij zou een houtverf op waterbasis creëren die milieuvriendelijk én de beste verf op de markt was.

Wat hij deed, was een ecologische verf samenstellen met zorgvuldig geselecteerde bio based grondstoffen om een ​​houtverf op waterbasis te creëren die op elk hout werkt, waar dan ook.

Met behulp van een natuurlijke hoogwaardige hars, produceert het een coating die sterk, waterafstotend en duurzaam is en het hout zeer lang kan beschermen. Het is zo ontworpen dat je zelfs na drie lagen van onze eco houtverf nog steeds de nerven en de natuurlijke vlammen van het hout kunt zien.

Eco hout verf bestellen
Blik verf Thorndown 0,75 liter houtverf

Watergedragen overtreft olie

Dat onze eco verf watergedragen is en natuurlijke ingrediënten bevat, zorgt er voor dat onze verf milieuvriendelijk is. Maar dat niet alleen, het is ook niet schadelijk voor omgeving, dieren en de mens! Jij dus! Doordat wij een verf gemaakt hebben op waterbasis is het voornamelijk water dat verdampt terwijl de verf opdroogt. Dit voorkomt ook dat je niet de sterke geur van VOS (vluchtige organische stoffen) ervaart. Onze verf is daarnaast ook nog veganistisch en dus niet giftig!

Milieuvriendelijke verf

Maar als een verf alleen op waterbasis is, betekent nog niet dat de verf een laag VOS-gehalte heeft. Harsen, kleurpigmenten en andere ingrediënten die aan andere verven worden toegevoegd, kunnen een hoog gehalte aan vluchtige organische stoffen bevatten. Thorndown ecologische houtverf heeft dit echter niet. Elke natuurlijke grondstof wordt geselecteerd om het laagst mogelijke VOS-niveau te geven zonder afbreuk te doen aan prestaties. Verven met een goed gevoeld noemen wij dat!

Ook milieuvriendelijk schilderen?

Gebruik dan de eco verf producten van Thorndown watergedragen houtverf!

Alle eco verf producten bekijken

De meest populaire ecologische houtverf kleuren

Vragen over ecologische verf

 • Wat is ecologische verf?

  Ecologische verf is een milieuvriendelijke verfsoort die minder of helemaal niet schadelijk is voor mens, dier en natuur. Deze verf wordt geproduceerd met natuurlijke en biologische grondstoffen, natuurlijke pigmenten en water. Ecologische verf bevat geen of weinig vluchtige organische stoffen (VOS), waardoor de luchtkwaliteit binnen niet verslechtert. Bovendien zijn de productie- en afbraakprocessen minder belastend voor het milieu. Deze verfsoort is veilig voor zowel gebruikers als de omgeving en biedt uitstekende dekking en duurzaamheid. Ecologische verf is ideaal voor wie bewuste keuzes wil maken zonder concessies te doen aan de kwaliteit en uitstraling van hun schilderprojecten.

 • Is ecologische verf schadelijk voor het milieu?

  Eco verf is ontworpen om zo min mogelijk schadelijk te zijn voor het milieu. In tegenstelling tot traditionele verven bevat ecologische verf weinig tot geen vluchtige organische stoffen (VOS), die schadelijk kunnen zijn voor de luchtkwaliteit en gezondheid van mens, dier en omgeving. De ingrediënten zijn van natuurlijke en biologische oorsprong, zoals water en natuurlijke pigmenten, die minder belastend zijn voor het ecosysteem. Bovendien worden ecologische verven vaak geproduceerd via milieuvriendelijke processen en verpakt in recyclebare materialen. Hierdoor heeft ecologische verf een veel kleinere ecologische voetafdruk en draagt het bij aan een duurzamere wereld, zonder schadelijke effecten voor het milieu.

 • Is ecologische verf schadelijk voor dieren?

  Ecologische verf is over het algemeen veel minder schadelijk voor dieren dan conventionele verfsoorten. Dit komt doordat ecologische verf weinig tot geen vluchtige organische stoffen (VOS) bevat, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van dieren en mensen. Bovendien worden ecologische verven vaak geproduceerd met natuurlijke en biologische ingrediënten die minder giftig zijn.

  Hoewel eco verf aanzienlijk minder risico’s met zich meebrengt, is het nog steeds belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik ervan in de buurt van dieren. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is tijdens en na het schilderen, en houd dieren uit de buurt van natte verf en verfblikken om inname of contact met de verf te voorkomen.

  In het algemeen biedt ecologische verf een veiligere en milieuvriendelijkere optie voor het schilderen, met aanzienlijk minder negatieve effecten op dieren en hun omgeving.

 • Is ecologische verf schadelijk voor kinderen?

  Eco verf is ontworpen om minder schadelijk te zijn voor zowel het milieu als de gezondheid van mensen, inclusief kinderen. Hier zijn enkele redenen waarom ecologische verf een veiliger keuze is voor gebruik in omgevingen waar kinderen aanwezig zijn:

  1. Lage of geen VOS: Ecologische verf bevat weinig tot geen vluchtige organische stoffen (VOS), die schadelijk kunnen zijn voor de luchtkwaliteit en de gezondheid. Blootstelling aan VOS kan bij kinderen namelijk ademhalingsproblemen, hoofdpijn en allergische reacties veroorzaken.
  2. Natuurlijke ingrediënten: Deze verfsoorten worden vaak gemaakt van natuurlijke en biologische grondstoffen zoals water en natuurlijke pigmenten. Dit betekent dat ze minder giftige chemicaliën bevatten die schadelijk kunnen zijn voor kinderen.
  3. Minder geur: Ecologische verf heeft doorgaans minder sterke geur dan conventionele verf, wat het risico op irritatie van de luchtwegen vermindert. Dit maakt het ook comfortabeler voor kinderen om in een recent geschilderde ruimte te verblijven.

  Hoewel ecologische verf veel veiliger is dan traditionele verfsoorten zoals verf op terpentine basis, is het nog steeds belangrijk om basisveiligheidsmaatregelen te volgen tijdens het schilderen. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is, houd kinderen uit de buurt van natte verf en geopende verfblikken, en laat de verf volledig drogen voordat kinderen weer toegang krijgen tot de ruimte.

  Kortom, ecologische verf biedt een veiligere en gezondere optie voor gezinnen met kinderen, waardoor de risico’s van schadelijke blootstelling aanzienlijk kunnen worden verminderd.

 • Is ecologische verf duurzaam?

  Ja, ecologische verf is ontworpen om duurzamer te zijn dan conventionele verfsoorten. Hier zijn enkele redenen waarom ecologische verf een duurzamere keuze is:

  1. Natuurlijke en biologische ingrediënten: Ecologische verf wordt gemaakt van natuurlijke en biologische grondstoffen. Deze ingrediënten zijn hernieuwbaar en hebben minder impact op het milieu in vergelijking met synthetische chemicaliën.
  2. Lage of geen VOS: Ecologische verf bevat weinig tot geen vluchtige organische stoffen (VOS), die schadelijk kunnen zijn voor zowel de gezondheid als het milieu. VOS dragen bij aan luchtvervuiling en smogvorming, dus het verminderen ervan helpt de luchtkwaliteit te verbeteren.
  3. Milieuvriendelijke productieprocessen: De productie van ecologische verf volgt vaak milieuvriendelijke procedures die minder energie en water verbruiken, en minder afval produceren. Dit draagt bij aan een lagere ecologische voetafdruk.
  4. Biologisch afbreekbaar: Veel ecologische verven zijn biologisch afbreekbaar, wat betekent dat ze sneller en veiliger afbreken in het milieu zonder schadelijke residuen achter te laten.
  5. Recyclebare verpakkingen: Ecologische verf wordt vaak verpakt in recyclebare of herbruikbare materialen, wat bijdraagt aan de vermindering van afval en de impact op stortplaatsen.
  6. Langdurige bescherming: Veel ecologische verven bieden een langdurige bescherming en kleurbehoud, wat betekent dat oppervlakken minder vaak opnieuw geverfd hoeven te worden. Dit resulteert in een lagere totale verfconsumptie over de tijd.

  Door te kiezen voor ecologische verf, draagt men bij aan de bescherming van het milieu, het verminderen van schadelijke stoffen in en om het huis en het bevorderen van een gezondere leefomgeving. Het is een stap in de richting van duurzaamheid en verantwoord consumeren.

 • Is verf op terpentine basis ook ecologisch?

  Verf op terpentinebasis wordt over het algemeen niet beschouwd als ecologisch, en hier zijn enkele redenen waarom:

  1. Vluchtige Organische Stoffen (VOS): Terpentinebasis verf bevat vaak hoge niveaus van vluchtige organische stoffen (VOS). VOS zijn schadelijke chemicaliën die verdampen in de lucht tijdens en na het schilderen, wat kan leiden tot luchtvervuiling en gezondheidsproblemen zoals ademhalingsproblemen, hoofdpijn en duizeligheid.
  2. Niet-hernieuwbare grondstoffen: Terpentine wordt vaak gewonnen uit petroleum, een niet-hernieuwbare bron. Het gebruik van petroleumproducten draagt bij aan uitputting van natuurlijke hulpbronnen en milieuvervuiling.
  3. Afval en milieu-impact: Verf op terpentinebasis is moeilijker te reinigen en te verwijderen dan watergedragen verf. Het schoonmaken van penselen en ander gereedschap vereist het gebruik van oplosmiddelen zoals terpentine, die schadelijk kunnen zijn voor het milieu als ze niet op de juiste manier worden afgevoerd.
  4. Geur en veiligheid: Verf op terpentinebasis heeft meestal een sterke geur, wat niet alleen onaangenaam kan zijn, maar ook schadelijk voor de gezondheid bij langdurige blootstelling. Bovendien zijn deze verven vaak ontvlambaar, wat extra veiligheidsrisico’s met zich meebrengt.

  Daarentegen wordt ecologische verf meestal geformuleerd met water als oplosmiddel en andere hernieuwbare grondstoffen die minder milieubelastend zijn. Ecologische verven bevatten lage tot geen VOS en worden vaak verpakt in recyclebare materialen, wat bijdraagt aan een lagere ecologische voetafdruk.

  Verf op terpentine basis wordt het over het algemeen niet beschouwd als een ecologisch verantwoorde keuze. Voor milieuvriendelijke en gezondere opties is het beter om te kiezen voor ecologische verfsoorten die watergedragen zijn.

 • Is ecologische verf op waterbasis wel sterk genoeg?

  Ja, ecologische verf op waterbasis kan zeker sterk genoeg zijn en biedt vergelijkbare prestaties aan conventionele verven op oliebasis. Hier zijn enkele redenen waarom watergedragen ecologische verf een duurzame en robuuste keuze is:

  1. Moderne formuleringen: Dankzij vooruitgang in technologie en chemie hebben moderne watergedragen verven uitstekende duurzaamheid en hechting. Veel watergedragen verven zijn speciaal ontworpen om goed te presteren onder diverse omstandigheden, inclusief buitengebruik.
  2. Snellere droogtijd: Watergedragen verven drogen doorgaans sneller dan oliebasis verven, wat betekent dat projecten sneller kunnen worden voltooid en minder tijd hebben om stof en vuil aan te trekken. Ook kan er dus sneller gestart worden met het verven van een tweede verflaag.
  3. Weer- en UV-bestendigheid: Veel watergedragen ecologische verven bevatten UV-filters en weerbestendige componenten die helpen om de verflaag te beschermen tegen zonlicht, regen en andere elementen, waardoor ze ideaal zijn voor zowel binnen- als buitengebruik.
  4. Milieuvriendelijk en gezond: Naast hun duurzaamheid zijn ecologische watergedragen verven minder schadelijk voor het milieu en de gezondheid. Ze bevatten lage tot geen vluchtige organische stoffen (VOS), wat de luchtkwaliteit verbetert en het risico op gezondheidsproblemen vermindert.
  5. Eenvoudig te reinigen: Watergedragen verf is gemakkelijker schoon te maken met warm water en een beetje zeep, zonder de noodzaak voor agressieve chemicaliën zoals terpentine of andere oplosmiddelen.

  Hoewel er nog steeds specifieke toepassingen kunnen zijn waar oliebasis verf de voorkeur heeft vanwege zijn unieke eigenschappen, zijn watergedragen ecologische verven een sterke, veelzijdige en milieuvriendelijke optie voor de meeste schilder projecten. Ze bieden een goede balans tussen prestaties, gezondheid en duurzaamheid, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor zowel huiseigenaren als professionele schilders.

Wat onze klanten zeggen
19 beoordelingen