Beste verf
prijs/kwaliteit
Gratis verzonden
vanaf €50,-
Verzending
binnen 1 werkdag

Klanten geven ons een 9.4

Schilderproject

Deuren schilderen met Thorndown

Voordeur blauw met Thorndown
Voordeur verven met Thorndown

Buitendeur schilderen met Thorndown

Thorndown Houtverf is niet alleen geweldig voor tuinhuisjes of schuttingen, maar werkt ook uitstekend op al het hout in en rondom je huis, zoals ramen en deuren.

Omdat ze echt slijtvast en waterafstotend zijn, bieden slechts twee lagen je deur alle bescherming die hij nodig heeft tegen weersinvloeden. We gebruiken de beste kleurpigmenten in onze verf dit tot 10 jaar sterk zal blijven.

Thorndown Houtverf is heel gemakkelijk te gebruiken en de voorbereiding is minimaal. Hieronder vind je enkele tips voor het schilderen en beschermen van uw houten deuren.

Voorbereiden deur voor schilderen

Voorbereiding

  1. Je kunt oude coatings overschilderen. Schuur eventuele losse coatings weg en vul scheuren met een flexibel vulmiddel zoals kit. Zorg ervoor dat de oude verf gemakkelijk overschilderd kan worden met verf op waterbasis.
  2. Reinig het houtwerk met zeepsop en laat het goed drogen.
  3. Er is geen primer nodig omdat de door ons gebruikte hars zelfaanzuigend is. Als je echter een metalen of PVC-deur schildert, gebruik dan een multifunctionele primer.
  4. Als je een nieuwe houten deur schildert, wil je misschien een vlekblokkerende primer of knoopmiddel gebruiken om eventuele uitvloeiing van hars of tanninevlekken op de nieuwe verflaag te voorkomen. Op donker gekleurde verven zijn tanninevlekken vaak niet zo merkbaar.
  5. Pak je verf, roller of kwast, bedek de grond en de vloer met een oude doek en je bent klaar om te verven!

Schilderen

  1. Gebruik een verfroller, kwast of spuit en breng de verf aan. Schilder met de nerf mee.
  2. Laat 1 tot 2 uur drogen voordat je een tweede laag aanbrengt. Let op: als het weer vochtig en koud is, kan de droogtijd langer zijn.
  3. Twee lagen is alles wat je nodig hebt voor volledige bescherming tegen weersinvloeden. Op lichtere kleuren zal een derde laag de intensiteit en stevigheid van de kleurcoating verbeteren.
  4. Laat zo lang mogelijk drogen voordat je de deur sluit. Hoewel de verf handdroog zal zijn, heeft het uren nodig om volledig te fixeren, dus laat het zo lang mogelijk drogen. 12 uur drogen op een warme dag in de lente is ideaal. Als je de deur sluit voordat de verf volledig is vastgeplakt, loop je het risico dat deze aan het deurkozijn blijft plakken.
  5. Was de verfspullen met water en feliciteer uzelf met een goed stuk werk.

Het schilderen van zijpanelen in een contrasterende kleur kan een grootse entree zijn. Bijpassend messing deurbeslag met een mooi donkerblauw zoals Bisschop Blauw Houtverf zorgt ervoor dat het echt opvalt in een aantrekkelijke samenwerking.

De voordeur in dit project is geverfd met Bisschop Blauw en met Kalksteen op het omringende deurkozijn en de houten lambrisering. Met een beetje moeite creëer je een prachtige entree van je huis die er geweldig uitziet, ongeacht het weer!

Voordeuren verven voorbeeld van Thorndown
Voordeur schilderen met Thorndown
Voordeur schilderen voorbeeld
Mooie kleur voor voordeur houtverf
Thorndown houtverf voor deuren

Benieuwd naar alle kleuren?

Bekijk snel onze verfproducten

Wat onze klanten zeggen
19 beoordelingen