Beste verf
prijs/kwaliteit
Gratis verzonden
vanaf €50,-
Verzending
binnen 1 werkdag

Klanten geven ons een 9.4

Hoe ga je te werk?

Een tuinhuisje schilderen doe je zo

Een tuinhuisje schilderen kan een hele klus zijn. Zeker als je niet weet waar je moet beginnen. Want waar moet je rekening mee houden? Hoe bereid je dit project voor en hoeveel verf heb je eigenlijk nodig?

Stappenplan verven tuinhuisje

Gebruik ons stappenplan hieronder om je meteen op weg te helpen met het schilderen van je tuinhuisje!

1. Hoeveelheid verf berekenen

Bereken eerst hoeveel verf je nodig hebt voor het verven van een tuinhuisje. Je kunt hiervoor het beste onze verf berekeningstabel gebruiken. Weet je eenmaal hoeveel liter verf je nodig hebt, dan kun je je houtverf bestellen. 

2. Overige benodigdheden

Let er ook op dat je voldoende kwasten, verfbakjes en afplakmateriaal voorhanden hebt. Niets zo vervelend als willen beginnen aan je grote klus terwijl je niet de juiste spullen in huis hebt. 

3. Voorbereidingen aan tuinhuisje vóór het schilderen

Verwijder eerst alle onderdelen die niet geschilderd hoeven te worden. Denk hierbij aan scharnieren, handvatten, deurknoppen, sloten etc. Het werkt het fijnste als er niet te veel in de weg staat, dus ben je in de mogelijkheid zet dan ook de inhoud van het schuurtje en eventuele objecten tegen de buitenkant van het schuurtje tijdelijk op een andere plek. 

Handvatten en scharnieren losschroeven voor het verven van een tuinhuisje

4. Voorbereiden van de ondergrond.

Zorg dat de ondergrond vrij is van loszittende delen en dat deze droog- en stofvrij is. Om het beste resultaat te bekomen is het aangeraden het oppervlak licht op te schuren. Het is belangrijk om een mondmasker te gebruiken als je gaat schuren, zeker bij het schuren van hardhouten delen. Het is ook belangrijk om te weten is als er een ander merk van verf, olie of beits op zit dat men eerst een test doet om na te gaan of het nieuwe product gaat hechten.

5. Het hout drogen

Verf kan niet goed hechten op nat hout. Zorg er dus voor dat het te schilderen hout van het  schuurtje niet (meer) vochtig is. Hardhout bevat van zichzelf veel vocht en heeft redelijk wat tijd nodig om zich aan te passen aan de omgeving. Als hardhout het begint te vergrijzen dan kun je het gaan schilderen. Bij Grenen of vuren kan men al schilderen na enkele weken, dit is ook zo voor Geïmpregneerd hout.

6. Afplakken overige delen tuinhuisje en omgeving.

Heeft je tuinhuisje ramen? Zorg er dan voor dat je het glas eerst af plakt met oude kranten en goede schilderstape. Op de vloeren in en rond het tuinhuisje kun je het beste oude lappen stof of oude kranten neerleggen. Staan er objecten in het tuinhuisje die je niet wilt verplaatsen en wil je ook de binnenkant schilderen? Dek deze dan ook af met doeken of kranten. 

7. Goed schudden en roeren

Schud het blik voor je deze opent. Dan open je het verfblik met een schroevendraaier met platte kop. Roer vervolgens de verf goed door, bijvoorbeeld met een roerstaafje of een stukje (schoon) hout. Belangrijk is dat je ook tijdens het schilderen regelmatig de verf roert.

Verf goed roeren voor gebruik op tuinhuisje

8. Je tuinhuisje schilderen

Thorndown watergedragen houtverf breng je aan met een platte kwast of een roller voor grotere oppervlakten. Voor de ervaren schilders kan Thorndown eventueel ook aangebracht worden met een spuit. Verf altijd in de lengterichting van het hout. Zo krijg je het beste resultaat voor je tuinhuisje. 

9. Tweede laag verf op tuinhuisje schilderen

Wil je je tuinhuisje extra beschermen tegen de zon en de regen? Of wil je een dekkender resultaat? Breng dan Thorndown houtverf in twee lagen aan. Zorg ervoor dat de eerste verflaag droog is voordat je een tweede laag er overheen schildert.

10. Tape verwijderen

Ben je klaar met het schilderen van je tuinhuisje? Dan kun je nu de tape en kranten verwijderen. Verwijder de tape het liefst meteen na het verven. Zo voorkom je zeker dat je na het drogen de verf niet weer lostrekt met de tape. 

Schilderstape verwijderen na het schilderen van een tuinhuisje

11. Verfmateriaal reinigen

Je kunt je kwast, roller of spuit reinigen met warm water. Laat de kwast of de roller eventueel een nachtje in water staan alvorens je deze helemaal goed afspoelt.

12. Restjes opbergen

Sluit het deksel van de Thorndown verfpot goed na gebruik.

Op zoek naar meer verfinformatie?

Ecologische houtverf van Thorndown

De eco houtverf van Thorndown

Ben je op zoek naar duurzame en ecologische houtverf? Onze watergedragen houtverf is een dekkende verf die toch de prachtige tekeningen van het hout nog accentueert. Daarnaast bevat het weinig tot geen vluchtige organische stoffen en is dus niet schadelijk voor mens en milieu.

Bekijk onze houtverf en verfkleuren
Wat onze klanten zeggen
19 beoordelingen