Beste verf
prijs/kwaliteit
Gratis verzonden
vanaf €50,-
Verzending
binnen 1 werkdag

Klanten geven ons een 9.4

Hoe gaat dat eigelijk?

Schilderen met een roller

Als je grote oppervlakten wilt schilderen dan raden wij aan om te schilderen met een roller. Door gebruik te maken van een roller ga je ook nog eens het meest efficiënt om met de hoeveelheid verf. Een roller trekt minder snel strepen dan een kwast en verdeelt de verf geleidelijker.

Stappenplan verven of schilderen met een roller

Wil je gaan schilderen met een roller, maar je weet niet hoe je moet beginnen? Dan bieden we je op deze pagina een stappenplan waar je meteen mee aan de slag kunt. Maar je kunt natuurlijk ook verven met een kwast of een spuit.

1. Bestaande verflagen ontvetten 

Is de ondergrond al geschilderd? Maak deze laag dan eerste goed schoon met een spons. Zo blijft er geen viezigheid meer op de te verven ondergrond zitten.

Ontvetten van het hout voordat je gaat schilderen met een roller

2. Het hout drogen

Verf kan niet goed hechten op vochtig hout. Zorg er dus voor dat het hout droog is voordat je begint met schilderen. Leg buitenhout onder een afdak om te drogen. Bij vaste delen kun je het beste een paar dagen wachten na de laatste regenbui. Dan weet je zeker dat het hout goed droog is. 

3. Schuren van het hout

Het is altijd belangrijk om het hout goed te schuren. Zo kan de verf goed hechten op de ondergrond. Wanneer het hout nog niet eerder geverfd is, kun je wat grover schuurpapier gebruiken om het hout op te schuren. Voor hout wat al wel een verflaag bevat, kun je het beste fijn schuurpapier gebruiken. Dit is schuurpapier met meer en kleinere korrels. Let op: gebruik bij het schuren van hout altijd een goed mondmasker. Vooral bij hardhout is dit belangrijk. 

Schuren van het hout voor het schilderen met een roller

4. Afstoffen van de ondergrond

Na het schuren is het belangrijk om het hout goed af te stoffen. Dit doe je door met een goede borstel over het oppervlakte te gaan. Let wel op met harde borstels. Deze kunnen namelijk het hout beschadigen, vooral bij zachtere houtsoorten.

5. Kleine beschadigingen aan het hout repareren

Bevat het hout gaatjes of deukjes die je graag zou willen repareren? Vul deze dan nu op met houtvuller en schuur, na het drogen, de plekjes nog een keer licht op. 

6. Omgeving en andere onderdelen afplakken

De delen die je niet wilt schilderen moet je nu afplakken. Hierbij valt te denken aan het glas en een vensterbank van een kozijn wat geschilderd moet worden. Maar denk ook aan de ondergrond zoals een tegelvloer. Gebruik altijd schildertape of afplaktape voor het afplakken van deze delen. Vloeren kun je ook altijd nog afdekken met kranten of oude doeken. Deze kun je dan na het schilderen direct weggooien. 

Schilderen met Rollen - Afplakken voor het verven

7. De verf schudden en roeren

Schud het blik en maak deze open met een platte schroevendraaier. Roer vervolgens de watergedragen houtverf goed door met een meegeleverd roerstaafje of een ander schoon houten stokje. Het is verstandig om ook tijdens het verven af en toe nog goed te roeren. 

8. Aanbrengen en schilderen met een roller. 

Breng onze watergedragen houtverf aan met de roller. Gebruik voor het verdelen van de verf op de roller een passend verfbakje. Gebruik de roller altijd in de lengterichting van het hout dat je wilt schilderen. Dit geeft vaak het beste resultaat. 

9. Een tweede laag schilderen met de roller

Wanneer je het hout beter wilt beschermen tegen zon, wind en regen of wanneer je het hout volledige wilt dekken, breng dan een tweede laag houtverf aan. Hierbij moet je er natuurlijk voor zorgen dat de eerste laag verf goed droog is alvorens je begint aan een tweede laag.

10. Schilderstape verwijderen

Wanneer je tape hebt gebruikt om af te plakken, dan kun je deze nu verwijderen. Dit doe je het beste meteen na het schilderen. Je laat dus de verf drogen nadat je de tape hebt verwijderd. Dit geeft namelijk het mooiste resultaat. Anders kan het namelijk voorkomen dat de opgedroogde verf losgetrokken wordt. 

11. Verfroller schoonmaken

Je kunt je verfroller het beste met warm water schoonmaken. Je kunt de roller eventueel ook een nachtje in een glazen pot of plastic bakje met warm water laten staan. Spoel de roller dan de dag erna goed uit. Het is belangrijk dat je de roller altijd goed laat drogen voordat je deze weer opbergt.

12. Verfresten opbergen

Heb je verf over na gebruik? Sluit het deksel van de pot dan goed af! Thorndown houtverf kan namelijk goed bewaard worden. Heb je niks over of wil je de verf niet meer bewaren?  Dan kun je een Thorndown verfblik gewoon afspoelen met warm water en bijj het grof vuil deponeren. Thorndown Houtverf bevat namelijk weinig tot geen VOS (vluchtige organische stoffen).

Op zoek naar meer verfinformatie?

Ecologische houtverf van Thorndown

De eco houtverf van Thorndown

Ben je op zoek naar duurzame en ecologische houtverf? Onze watergedragen houtverf is een dekkende verf die toch de prachtige tekeningen van het hout nog accentueert. Daarnaast bevat het weinig tot geen vluchtige organische stoffen en is dus niet schadelijk voor mens en milieu.

Bekijk onze houtverf en verfkleuren
Wat onze klanten zeggen
19 beoordelingen