Beste verf
prijs/kwaliteit
Gratis verzonden
vanaf €50,-
Verzending
binnen 1 werkdag

Klanten geven ons een 9.4

Hoe doe je dat eigenlijk

Voorbereidingen voor verven of schilderen

Wat heb je nodig voordat je gaat beginnen met verven of schilderen? Wat moet je voorbereiden om te verven of schilderen? Gebruik ons stappenplan hieronder en ga snel aan de slag.

Stappenplan schilderen en voorbereidingen voor verven

1. Bestaande verflagen ontvetten

Maak bestaande verflagen goed schoon met een spons zodat er geen vettigheid of vuil meer op het hout zit.

2. Laat het hout drogen

Zorg ervoor dat het te schilderen oppervlakte niet (meer) vochtig is. Leg het te drogen of, in het geval van buitenhout, wacht een paar dagen na de de laatste regenbui. 

Hout laten drogen voor het verven

3. Schuren

Het is belangrijk om de ondergrond goed te schuren om een strak resultaat te krijgen. Voor kaal hout kun je het beste een schuurpapier gebruiken dat wat grover is. Voor hout met een bestaande verflaag kun je beter fijn schuurpapier gebruiken. Gebruik tijdens het schuren altijd een mondmasker, zeker bij harde houtsoorten

4. Kleine beschadigingen vullen

Vul kleine deuken of gaten op met houtvuller. Het makkelijkste is om hier 2 plamuurmessen voor te gebruiken. Je gebruikt de eerste om de plamuur op te leggen en de tweede om het gat te vullen. Laat de houtvuller drogen en schuur deze vervolgens nog een keertje op. 

Hout gaatjes vullen voor schilderen

5. Stof de ondergrond goed af

Zorg ervoor dat de ondergrond, die je gaat verven, vrij is van stof en vuil. Gebruik hiervoor een stevige borstel, bijvoorbeeld een staalborstel. Let er hierbij wel op dat je geen krassen achterlaat op het hout. 

6. Afplakken

Plak de onderdelen die je niet wilt verven goed af. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vensterbank of het raam als je een kozijn gaat schilderen. Maar bijvoorbeeld ook de delen die je in een andere kleur wilt schilderen. Gebruik voor het afplakken goede schilderstape. Dek vloeren of andere meubels af met oude kranten of doeken.

7. Schudden en roeren

Schud het blik goed voordat je deze openmaakt. Maak dan het blik open, bijvoorbeeld met een grote platte schroevendraaier, en roer de verf goed door met een (schoon) stokje of roerstaafje.

8. Aanbrengen

Breng de Thorndown Houtverf aan met een (platte) kwast, roller of verfspuit. Bekijk de specifieke artikelen voor het verven met een kwast, verven met een roller of verven met een verfspuit voor de specifieke voorbereidingen hiervoor. Breng de verf, wanneer mogelijk, altijd in de lengterichting van het hout aan. Dit geeft het beste resultaat. 

9. Een tweede laag aanbrengen

Voor een dekkender resultaat, of voor een betere bescherming, breng je een tweede laag Thorndown Houtverf aan. Zorg ervoor dat de eerste verflaag droog is alvorens je de tweede laag toepast op het hout. 

10. De tape verwijderen

Verwijder (eventueel gebruikte) tape direct na het schilderen en laat zo de verf drogen voor het strakste resultaat. Wanneer je de tape pas verwijderd na het drogen dan kan het zijn dat je de verf ook (deels) weer lostrekt. 

11. Reinig je gereedschap

Reinig je kwast, roller of spuitbus met warm water. Laat eventueel een kwast een nachtje in een glazen potje met warm water staan en spoel deze de volgende dag uit. Laat de kwasten en rollers goed drogen omdat deze anders kunnen gaan schimmelen. 

Kwasten goed reinigen na het verven

12. Berg je restjes op

Sluit de deksel van het gebruikte blik goed. Je kunt Thorndown Verf namelijk nog goed bewaren voor een ander project. Wil je de verf niet bewaren of is er niets over? Dan kun je de blikken eenvoudig omspoelen of bij het grof vuil gooien. Thorndown Houtverf bevat namelijk weinig vluchtige organische stoffen

Op zoek naar meer verfinformatie?

Ecologische houtverf van Thorndown

De eco houtverf van Thorndown

Ben je op zoek naar duurzame en ecologische houtverf? Onze watergedragen houtverf is een dekkende verf die toch de prachtige tekeningen van het hout nog accentueert. Daarnaast bevat het weinig tot geen vluchtige organische stoffen en is dus niet schadelijk voor mens en milieu.

Bekijk onze houtverf en verfkleuren
Wat onze klanten zeggen
19 beoordelingen