Beste verf
prijs/kwaliteit
Gratis verzonden
vanaf €50,-
Verzending
binnen 1 werkdag

Klanten geven ons een 9.4

De ingrediënten van verf

Wat is de samenstelling van verf?

Verf is een product met een samenstelling van vluchtige en vaste ingrediënten. De vluchtige stof is bijvoorbeeld water wat verdampt tijdens het drogen, maar dit kan bij verven op oliebasis ook terpentine zijn.

Samenstelling van houtverf

Houtverf bestaat over het algemeen uit een bindmiddel, oplosmiddel of verdunningsmiddel en pigmenten.

Het bindmiddel zorgt ervoor dat de onderdelen in de verf bij elkaar blijven als een monogame substantie. Dat het pigment egaal verdeeld blijft over de verf. Het bindmiddel zorgt er dus op die manier voor dat de verf bestand is tegen bijvoorbeeld weersinvloeden. De hars die gebruikt wordt in Thorndown houtverf fungeert als het bindmiddel in het verf.

Wat zit er in verf. Samenstelling van verf.

Een oplosmiddel, of verdunningsmiddel, in houtverf zorgt voor het oplossen en transporteren van het bindmiddel in de verf. Bij Thorndown verf is het oplosmiddel simpelweg: water. Onze houtverf is daarom dus ook te verdunnen met water.

De pigmenten in verf zorgen ervoor dat een verf kleur geeft. De soort pigmenten en de hoeveelheid zorgen ervoor dat een verf dekkend of juist minder dekkend is. De pigmenten in Thorndown houtverf zijn gemaakt van natuurlijk grondstoffen en daardoor dus ook ecologisch.

Opgedroogde verf, wat blijft er over?

Wat blijft er over na drogen?

Wanneer de verf gedroogd is blijven de vaste stoffen achter op het hout en vormen zij de bescherming en de gekozen kleur. Denk hierbij aan de hars en de pigmenten als onderdeel van de samenstelling van verf.

Zijn vluchtige organische stoffen onderdeel van de samenstelling van verf?

Veel verven bevatten vluchtige en vaste stoffen die vallen onder de VOS-categorie, ook wel bekend als vluchtige organische stoffen. Dat zijn stoffen die slecht voor de gezondheid en het milieu kunnen zijn. Ze kunnen ook voor irritatie zorgen aan ogen, keel of huid.

Samenstelling van ecologische houtverf

Thorndown is een eco houtverf met weinig tot geen VOS. Het is een watergedragen verf en bevat dus geen terpentine als onderdeel van de samenstelling van houtverf. De harsen en pigmenten die in deze zitten verf zijn vervaardigd uit stoffen die de basis vinden in natuurlijke grondstoffen. 

Waar bestaat eco verf uit?

Op zoek naar meer verfinformatie?

Ecologische houtverf van Thorndown

De eco houtverf van Thorndown

Ben je op zoek naar duurzame en ecologische houtverf? Onze watergedragen houtverf is een dekkende verf die toch de prachtige tekeningen van het hout nog accentueert. Daarnaast bevat het weinig tot geen vluchtige organische stoffen en is dus niet schadelijk voor mens en milieu.

Bekijk onze houtverf en verfkleuren
Wat onze klanten zeggen
19 beoordelingen