Beste verf
prijs/kwaliteit
Gratis verzonden
vanaf €50,-
Verzending
binnen 1 werkdag

Klanten geven ons een 9.4

Goed voor het milieu?

Wat is ecologische houtverf?

Ecologische verf is een verf die gemaakt is van herwinbare grondstoffen. Dat zijn grondstoffen die in een relatief korte periode weer kunnen worden hersteld. Dit in tegenstelling tot fossiele grondstoffen bijvoorbeeld, die een keer op zullen raken.

Verven met eco verf van Thorndown

Ecologische verf bevat alleen grondstoffen uit de natuur

De harsen en pigmenten in eco verf zijn altijd afkomstig van grondstoffen die de basis vinden in de natuur. Deze grondstoffen worden bewerkt volgende diverse duurzame criteria. 

Daarnaast, en misschien wel daardoor, heeft een ecologische verf ook een zeer geringe ecologische voetafdruk. Dat wil zeggen dat de stoffen in de verf makkelijk afbreekbaar zijn.

De voordelen van eco verf op een rijtje:

1. Minder nare of slechte geur

Normaal gesproken heeft een verf, op oliebasis, een scherpe en onaangenamen geur. Dit komt vooral door terpentijn wat in een verf op olie-basis wordt gebruikt. Watergedragen of ecologische houtverfen zijn gemaakt op basis van water en bevatten daardoor niet deze scherpe geur. De geur van watergedragen verf wordt vaak veroorzaakt door de pigmenten en harsen in de verf.

2. Minder giftige uitstoot

Ecologische verf zijn, mede door het ontbreken van de terpentijn, minder giftig. Dat betekend dus dat eco verf minder schadelijk is voor de organen van een mens.

3. Minder irritatie aan ogen, keel of luchtwegen

Doordat ecologische verf weinig giftige stoffen bevat en doordat de ingrediënten allemaal hun oorsprong vinden in natuurlijke grondstoffen, zorgt deze ook vanzelfsprekend voor minder irritatie aan de ogen, keel en luchtwegen. Van zowel degene die aan het schilderen is als de mensen in zijn of haar omgeving.

Werken met verf kan irritatie aan de luchtwegen, ogen of keel veroorzaken.

4. Beter voor het mens, milieu en omgeving

Doordat ecoverf een minder nare geur heeft, geen tot weinig giftige stoffen bevat en voor minder irritatie zorgt is het beter voor de gebruiker en zijn omgeving. Maar dat niet alleen. Ook het milieu profiteert hiervan. Door gebruik te maken van ecologische verf komen er namelijk ook minder schadelijke afvalstoffen in het milieu terecht tijdens het verven en schoonmaken van de kwasten bijvoorbeeld. Maar denk ook aan het vrijkomen van de verfstoffen zodra het geschilderde object afgebroken of gerecycled wordt.

Vluchtige organische stoffen (VOS)

De eco houtverf van Thorndown bevat geen tot weinig vluchtige organische stoffen. Daarnaast is onze verf gemaakt van hoogwaardige hars, waardoor het een sterke coating produceert die duurzaam en waterafstotend is. De door ons gebruikte pigmenten zijn VOS-vrij en toch sterk genoeg om jarenlang mee te gaan! 

Vluchtige organische stoffen in verf

Op zoek naar meer verfinformatie?

Ecologische houtverf van Thorndown

De eco houtverf van Thorndown

Ben je op zoek naar duurzame en ecologische houtverf? Onze watergedragen houtverf is een dekkende verf die toch de prachtige tekeningen van het hout nog accentueert. Daarnaast bevat het weinig tot geen vluchtige organische stoffen en is dus niet schadelijk voor mens en milieu.

Bekijk onze houtverf en verfkleuren
Wat onze klanten zeggen
19 beoordelingen