Beste verf
prijs/kwaliteit
Gratis verzonden
vanaf €50,-
Verzending
binnen 1 werkdag

Klanten geven ons een 9.4

VOS, waar staat dat voor?

Wat zijn Vluchtige Organische Stoffen?

Vluchtige organische stoffen zijn stoffen die onder andere voorkomen in verf op olie- en waterbasis. Het zijn stoffen die gemakkelijk verdampen op kamertemperatuur en dan vrijkomen in de lucht.

Gezondheidsklachten

Vluchtige organische stoffen (of VOS) kunnen na inademing klachten veroorzaken. Deze klachten lopen uiteen van vermoeidheid en hoofdpijn tot irritatie aan de neus, ogen en keel. 

Daarnaast kunnen VOS ook giftig zijn. Wanneer een stof giftig is kan het organen in het lichaam aantasten. Let er dus altijd op wanneer je producten met vluchtige stoffen gebruikt, dat je je dan ten alle tijden beschermt. Een goed mond-neusmasker is dan ook erg belangrijk. Tevens doe je er verstandig aan om tijdens en na het gebruik van dergelijke stoffen, goed te ventileren.

Is terpentijn een vluchtige organische stof?

Een veelgebruikte VOS in verf is terpentijn. Deze kunnen bij aanraking de huid of ogen irriteren. Daarnaast kunnen ze bij inademen een benauwend gevoel creëren. Wanneer terpenen reageren met ozon, kunnen er zeer fijne deeltjes ontstaan. Deze deeltjes kunnen lang in de lucht blijven hangen. Daarom is ventileren na en tijdens het schilderen ook altijd zo belangrijk.

Irritatie van de luchtwegen, neus en ogen door VOS?
Ecologische verf van Thorndown

Ecologische verf zonder vluchtige organische stoffen

Thorndown maakt ecologische houtverf die geen tot weinig VOS bevat. De in onze verf gebruikte pigmenten zijn volledig VOS-vrij. Desondanks is Thorndown houtverf sterk genoeg om jarenlang mee te gaan! 

Wil je dus graag schilderen of verven met een goed gevoel? Gebruik dan Thorndown Ecologische Houtverf. Onze verf is namelijk niet schadelijk voor de gebruiker, zijn omgeving of het milieu.

Let op: ook bij verven zonder VOS is het goed om de ruimte goed te ventileren. Zowel tijdens het schilderen als erna.

Kijk voor meer informatie ook op de website van het RIVM:
https://www.rivm.nl/binnenmilieu/vluchtige-organische-stoffen-vos

Op zoek naar meer verfinformatie?

Ecologische houtverf van Thorndown

De eco houtverf van Thorndown

Ben je op zoek naar duurzame en ecologische houtverf? Onze watergedragen houtverf is een dekkende verf die toch de prachtige tekeningen van het hout nog accentueert. Daarnaast bevat het weinig tot geen vluchtige organische stoffen en is dus niet schadelijk voor mens en milieu.

Bekijk onze houtverf en verfkleuren
Wat onze klanten zeggen
19 beoordelingen