Beste verf
prijs/kwaliteit
Gratis verzonden
vanaf €50,-
Verzending
binnen 1 werkdag

Klanten geven ons een 9.4

Schilderproject

Schutting verven met Thorndown

Schuitting blauw schilderen
Schutting verven met houtverf
Donkerblauwe schilderen muur of schutting
Schutting verven met Thorndown

Schutting of hekwerk schilderen met Thorndown houtverf

Het schilderen van tuinhekken beschermt ze niet alleen tegen aantasting door weersinvloeden, maar kan ook een fundamentele rol spelen bij het tuinontwerp. Kleine tuinen kunnen groter worden gemaakt door de grensafscheiding in een donkere kleur te schilderen. Door donkere kleuren op hekken te schilderen, kunnen ze ook achter beplanting verdwijnen, waardoor de tuin de illusie krijgt van uitbreiding en eindeloze grenzen.

Omheiningen hebben maar één laag nodig om ze te beschermen. De dekking voor Thorndown Houtverf is hoog met maar liefst 12 m2 per liter per laag, maar onthoud dat de meeste afrasteringen ruw gezaagd zijn en daardoor veel verf op kunnen zuigen. Hierdoor kan de dekking voor de eerste laag worden gehalveerd.

De voorbereiding voor het verven van afrasteringen is eenvoudig. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon en droog is voordat je gaat schilderen. Het gebruik van een hogedrukreiniger is een goede manier om vuil en algen te verwijderen. Laat daarna de schutting goed drogen. Onze houtverf bevat een algenremmer die helpt bij het doden en stoppen van nieuwe algengroei.

Het project wat je op deze pagina ziet is ontworpen door landschaps- en tuinontwerper Bob Richmond-Watson. Hij gebruikte het concept van donkere omheiningen prachtig in een tuinontwerp in West-Londen. Hij schilderde grenshekken met Bisschop Blauwe houtverf en creëerde een opvallende en elegante achtergrond voor rijke beplanting.

De klant wilde een ruimte die hen weg zou voeren van de drukte van het stadsleven. Met de nadruk op sterke luxueuze kleuren en rijke texturen, moest de ruimte weinig onderhoud en een hoge impact hebben. Door de omheining in een donkere kleur te schilderen, oogde de tuin groter en na verloop van tijd zullen klimmers de hekken bedekken om de illusie van extra ruimte verder te vergroten. Extra grote Yorkstone-stenen werden in het grind geplaatst om een ​​pad en terras te creëren, terwijl op maat gemaakte plantenbakken ruimte creëerden voor textuurbeplanting die de klant uiteindelijk zouden omhullen met groen en rust.


Benieuwd naar alle verfkleuren?

Bekijk snel onze verfproducten in de webshop

Wat onze klanten zeggen
19 beoordelingen