Beste verf
prijs/kwaliteit
Gratis verzonden
vanaf €50,-
Verzending
binnen 1 werkdag

Klanten geven ons een 9.4

Schilderproject

Klimplantrek schilderen met houtverf

Houtverf voor plantenbak restauratie
Plantenrek schilderen met houtverf
Plantenrek opknappen met houtverf van Thorndown
Ecologische verf voor plantenbak

Houten plantenrek verven. De aanpak.

Het schilderen van houten tuinobelisken is een heel snelle en gemakkelijke manier om kleurrijke zuilen in de tuin te maken. Schilderen met een goede kwaliteit houtverf zoals Thorndown heeft ook als bijkomend voordeel dat het hout beschermt wordt tegen rot, zodat het jarenlang meegaat!

Als je een nieuwe houten plantenrek schildert, is het het beste om deze vóór de montage te schilderen. Zorg er vooral voor dat je ook de onderkant van de poten schildert, omdat deze in contact komen met de vloer en daardoor vatbaar zijn voor rot. Het schilderen van hout dat in direct contact staat met de grond, zal niet voorkomen dat rot optreedt, maar het zal het rotten wel enorm vertragen.

Voor het onderhoud van eerder geverfde houten zuilen is het gemakkelijker om dit te doen op een droge, zonnige winterdag terwijl de planten inactief zijn en de groei minimaal is. Als dat niet lukt, kun je dit het beste in het vroege voorjaar doen voordat nieuwe groei het moeilijker maakt.

Je maakt eerst het rek los en moet het vervolgens grondig reinigen met water en een beetje afwasmiddel om alle vuil en losse oude coatings te verwijderen. Vervolgens goed laten drogen en daarna de verf aanbrengen. Vergeet hierbij ook vooral de onderkantjes, zijkantjes en randjes niet.

Donkergroene en Lichtgrijze houtverf

We raden altijd aan om 2 lagen houtverf op buitenconstructies te schilderen, omdat dit je het beste beschermingsniveau geeft en je tot 10 jaar niet opnieuw hoeft te schilderen! We gebruiken VOS-vrije kleurpigmenten, zodat kleuren ook jarenlang mooi en sterk blijven.

Elke laag droogt in ongeveer 1-2 uur als je buiten schildert. Wij kozen Taxus Groen voor het plantenrek die in een hoek van een border staat, omdat de kleur een mooie aanvulling zal zijn op de oude klimroos en Akebia quinata alba die erop klimt. De prachtige oude aardse taxusgroene kleur zal ook goed zijn voor voorjaarsbollen en planten, waaronder dicentra en japanse anemoon. Slechts één blikje van 150 ml donkergroene houtverf was meer dan genoeg voor twee lagen op deze plantenzuil.

We hebben de zuil in de plantenbak in onze lichtgrijze houtverf geschilderd (zinkgrijs), omdat het lichte grijs goed past bij de warmte van de terracotta pot, terwijl het de witte bloemen van voorjaarsbollen rond de zuil complimenteert. Omdat het een vrij grote plantenrek was, waren er 2 blikken van 150 ml nodig, maar we hadden nog genoeg over na twee lagen.

Plantenrek schilderen met houtverf
Thorndown houtverf voor plantenrek
Ecologische verf voor plantenbak
Plantenrek opknappen met houtverf

Benieuwd naar alle kleuren?

Bekijk snel onze producten

Wat onze klanten zeggen
19 beoordelingen