Beste verf
prijs/kwaliteit
Gratis verzonden
vanaf €50,-
Verzending
binnen 1 werkdag

Klanten geven ons een 9.4

Gedurende het hele jaar opslaan

Hoe moet je houtverf bewaren?

Wil je je ongebruikte of gebruikte houtverf bewaren en opslaan? Bekijk dan hieronder wat je per seizoen moet doen om er zeker van te zijn dat je verf goed bewaard blijft.

Verf bewaren in de late lente, zomer en na-zomer

Gedurende de warme periodes in het jaar kun je Thorndown Waterverf gewoon bewaren in de pot met de deksel er op. Dit kan binnenshuis onder een afdak of bijvoorbeeld in een overdekte opslag zoals een schuurtje. Het is dus vooral belangrijk dat het blik niet in de regen komt te staan om eventuele roestvorming aan de buitenzijde te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om het deksel altijd goed afgesloten te hebben.

Restjes houtverf bewaren in de zomer
Ook in de zomer moet je nadenken over wat je met je restjes houtverf wilt doen

Verf bewaren in de herfst, winter of vroege lente

Tijdens de koudere dagen van het jaar is het verstandig om een blik Thorndown in ieder geval te bewaren boven de 10 graden celsius. Je kunt hem dan dus het beste binnenshuis of in een gesloten schuur bewaren, waar de temperatuur niet onder de 10 graden komt. Dit is belangrijk omdat onze verf een ecologische houtverf op waterbasis is. Let er dus goed op dat je een blik niet in een schuurtje of tuinhuis laat staan waar het kan vriezen. De verf kan dan namelijk bevriezen, ook wanneer het blik nog niet geopend is geweest. Te lage temperaturen zijn dus niet goed voor de verf.

Ook in de koudere periode is het verstandig om de verf altijd met gesloten deksel te bewaren. Let ook op mogelijke roestvorming aan de buitenzijde vanwege mogelijk vochtigere lucht. Je doet er dus verstandig aan om ten alle tijden een blik Thorndown binnen of in een gesloten schuur te bewaren. Zo weet je zeker dat je bij de volgende klus direct weer met onze hoogwaardige verf aan de slag kunt!

Op zoek naar meer verfinformatie?

Ecologische houtverf van Thorndown

De eco houtverf van Thorndown

Ben je op zoek naar duurzame en ecologische houtverf? Onze watergedragen houtverf is een dekkende verf die toch de prachtige tekeningen van het hout nog accentueert. Daarnaast bevat het weinig tot geen vluchtige organische stoffen en is dus niet schadelijk voor mens en milieu.

Bekijk onze houtverf en verfkleuren
Wat onze klanten zeggen
19 beoordelingen