Beste verf
prijs/kwaliteit
Gratis verzonden
vanaf €50,-
Verzending
binnen 1 werkdag

Klanten geven ons een 9.4

Zo pak je dat aan!

Een bloempot schilderen

Lijkt het je leuk om eens een keer een terracotta bloempot te schilderen, maar weet je niet hoe je daar aan moet beginnen? Bekijk dan ons stappenplan en ga direct aan de slag.

Stappenplan schilderen van terracotta bloempot

1. De juiste verf kiezen voor het schilderen van een bloempot 

Zoek eerst goed uit welke verf er gebruikt kan worden voor het schilderen van terracotta potten. Een goed voorbeeld daarvan is Thorndown Houtverf. Ondanks dat het verkocht wordt als houtverf kan het ook prima gebruikt worden voor het schilderen van potten. Heb je een leuke kleur uitgekozen, bestel dan een potje van 750 ml houtverf online. 

2. Overige benodigdheden

Zorg dat je een goede kwast voorhanden hebt. Omdat je met een watergedragen product bezig bent moet je hiervoor de juiste kwast gebruiken.

Overige benodigdheden bij het verven van een terracotta pot

3. De bloempot voorbereiden

Kijk altijd of de pot stofvrij en droog is alvorens je deze gaat schilderen. Neem de pot eventueel af met een vochtige doek. Laat de terracotta pot vervolgens drogen alvorens je begint te schilderen. Leg onder de pot een oude krant zodat je de verf op kunt vangen als je per ongeluk knoeit. 

4. Patronen afplakken op de te schilderen bloempot

Wil je de pot voorzien van een leuk patroontje? Gebruik dan schilderstape om het patroon op de pot te maken. Dat wat je afgeplakt hebt wordt niet geschilderd. Hier zie je de originele kleur van de pot terug na het schilderen. 

5. De ruimte ventileren tijdens en ná het schilderen van de bloempot

Wanneer je de pot binnenshuis verf, zorg er dan altijd voor dat je de ruimte goed ventileert. Dan droogt de verf sneller en zijn eventuele stoffen die zich in de verf bevinden sneller weg uit de lucht. Ook als een verf in mindere mate VOS bevat is het verstandig om te ventileren. 

6. Goed schudden en roeren

Voordat je een blik Thorndown openmaakt, altijd eerst even goed schudden. Na het openen van het blik, roer je de verf nog even goed door. Dit kan gewoon met een roerstaafje of een ander stukje schoon hout.

Verf goed schudden en roeren

7. De terracotta bloempot schilderen

Onze houtverf op waterbasis breng je aan met een platte kwast op de terracotta pot. Schilders met ervaring kunnen de verf ook aanbrengen met een spuit. Let er wel op dat spuiten binnenshuis niet handig is in verband met het vernevelen van de verf. 

Schilderen van de terracotta bloempot

8. Schilderstape verwijderen

Ben je klaar met het schilderen van de pot? Dan kun je eventuele tape voorzichtig verwijderen. Dit doe je meteen na het verven. Als je eerst de verf laat opdrogen, kan het zijn dat je de verf lostrekt tegelijk met de tape.

9. Verfmateriaal reinigen

Als je klaar bent met schilderen kun je je kwast gemakkelijk schoonmaken met warm water. Eventueel kun je de kwast ook een nachtje in een potje warm water zetten en de volgende dag afspoelen onder de kraan. 

10. Restjes Thorndown opbergen

Restjes Thorndown zijn altijd goed op te bergen. Zorg er altijd voor dat de deksel goed op de pot zit. Omdat Thorndown verf op waterbasis is, dien je deze altijd te bewaren bij minimaal 10 graden celcius. Zo blijft Thorndown houtverf langer goed en bruikbaar.

Op zoek naar meer verfinformatie?

Ecologische houtverf van Thorndown

De eco houtverf van Thorndown

Ben je op zoek naar duurzame en ecologische houtverf? Onze watergedragen houtverf is een dekkende verf die toch de prachtige tekeningen van het hout nog accentueert. Daarnaast bevat het weinig tot geen vluchtige organische stoffen en is dus niet schadelijk voor mens en milieu.

Bekijk onze houtverf en verfkleuren
Wat onze klanten zeggen
19 beoordelingen