Beste verf
prijs/kwaliteit
Gratis verzonden
vanaf €50,-
Verzending
binnen 1 werkdag

Klanten geven ons een 9.4

Wat is dat nou eigenlijk?

Wat is schilderen?

Met schilderen wordt het in detail aanbrengen van verf op bijvoorbeeld hout bedoeld. Bij schilderen wordt er meestal vanuit gegaan dat dit decoratief gedaan wordt, maar het kan ook gedaan worden om het hout te beschermen of de duurzaamheid ervan te verhogen.

Wat is het verschil tussen schilderen en verven?

Wanneer je grote oppervlaktes hout wilt verduurzamen of wilt kleuren dan wordt dit over het algemeen “verven” genoemd. Schilderen daarentegen, is het op een kunstige of sierlijke manier aanbrengen van verf op een onderlaag. Hier wordt vaak een specifiek daarvoor gemaakte penseel gebruikt. 

Schilderen van keramiek
Een gedetailleerde tekening wordt op keramiek geschilderd

Je zou dus kunnen zeggen dat schilderen vaak veel gedetailleerder wordt gedaan dan verven. Wanneer iemand bijvoorbeeld een schilderij maakt neemt hij of zij daar vaak ook veel langer de tijd voor dan wanneer hetzelfde oppervlakte geverfd zou moeten worden.

Over het algemeen spreken we ook vaak van bekende schilders zoals onder andere Rembrandt, en niet over bekende ververs. Dit komt doordat een schutting verven, vooral met Thorndown, geen kunst is.

Deze objecten worden vaak geschilderd:

Schilderen van een schilderij

Deze onderdelen worden eerder geverfd:

Verven van een schutting

Kozijnen of deuren in de verf zetten

Mensen verschillen nog wel eens van mening over het schilderen of verven van deuren en kozijnen. Zou je het schilderen of verven noemen als je het zelf zou doen? En wat als je een professional inhuurt?

Over het algemeen noemt men het toepassen van verf op deuren en kozijnen: schilderen. Dit komt doordat deze objecten toch vaak veel details bevatten. Daarnaast moet de schilder ook secuur te werk gaan voor een strak resultaat. Dit komt natuurlijk ook doordat het bij zowel deuren als kozijnen om staande delen gaat. Ook wordt er vaak met specifieke materialen gewerkt. Vandaar ook de term: vakschilder en niet vakverver. 

Op zoek naar meer verfinformatie?

Ecologische houtverf van Thorndown

De eco houtverf van Thorndown

Ben je op zoek naar duurzame en ecologische houtverf? Onze watergedragen houtverf is een dekkende verf die toch de prachtige tekeningen van het hout nog accentueert. Daarnaast bevat het weinig tot geen vluchtige organische stoffen en is dus niet schadelijk voor mens en milieu.

Bekijk onze houtverf en verfkleuren
Wat onze klanten zeggen
19 beoordelingen