Beste verf
prijs/kwaliteit
Gratis verzonden
vanaf €50,-
Verzending
binnen 1 werkdag

Klanten geven ons een 9.4

Hoe zit dat eigenlijk?

Wat is verven?

Met verven wordt het aanbrengen van verf op een oppervlakte, zoals hout, bedoeld. Meestal gebeurt dit met een kwast, roller of een verfspuit. Door verf aan te brengen op bijvoorbeeld hout kun je het hout voorzien van een beschermende laag tegen corrosie of weersinvloeden.

Daarnaast kan verf ook als decoratie dienen. Door hout te verven kun je het een kleur naar wens geven. Zo kun je bijvoorbeeld meubels of wanden accentueren door deze in een mooie egale kleur te verven.

Wat is het verschil tussen verven en schilderen?

Verf wordt ook gebruikt in de schilderkunst. Hiermee wordt het maken van bijvoorbeeld schilderijen of kunstwerken bedoeld. Dit noemt men echter schilderen in plaats van verven. Bij verven wordt namelijk meestal het inkleuren van grote oppervlakten bedoeld. Schilderen daarentegen wordt vaak bedoeld wanneer men details op een sierlijke manier aanbrengt op een ondergrond.

Over het algemeen kun je zeggen dat verven vaak vooral praktisch is. Het wordt gedaan om bijvoorbeeld hout te kleuren of te verduurzamen. Wanneer je hout namelijk verft, voorzie je het van een laag met pigment. Deze laag blokkeert niet alleen zon of uv-straling, maar ook regen en andere weersinvloeden.

Schilderen daarentegen wordt niet vaak toegepast omdat het praktisch is, maar vooral omdat het mooi is. Het plafond van de sixtijnse kapel is bijvoorbeeld geschilderd. En niet even snel met een egaal kleurtje in de verf gezet.

Deze onderdelen worden vaak geverfd:

Schutting verven met een kwast

Deze objecten worden vaak geschilderd

  • Schilderijen
  • Muurschilderingen
  • Terracotta potten of vazen
  • Servies
  • Deuren
  • Kozijnen
Een schilderij dat wordt geschilderd

Kozijnen of deuren voorzien van verf

De meningen zijn een beetje verdeeld over het schilderen of verven van kozijnen en deuren. Want schilder je een kozijn? Of verf je een kozijn?

Omdat deze objecten vaak staande delen zijn en veel details bevatten, moet men vaak secuur te werk gaan. Daarnaast worden en ook specifieke materialen gebruikt om een kozijn te schilderen. Daarom zie je regelmatig busjes rijden van een vakschilder en maar weinig busjes van vakververs. 

Op zoek naar meer verfinformatie?

Ecologische houtverf van Thorndown

De eco houtverf van Thorndown

Ben je op zoek naar duurzame en ecologische houtverf? Onze watergedragen houtverf is een dekkende verf die toch de prachtige tekeningen van het hout nog accentueert. Daarnaast bevat het weinig tot geen vluchtige organische stoffen en is dus niet schadelijk voor mens en milieu.

Bekijk onze houtverf en verfkleuren
Wat onze klanten zeggen
19 beoordelingen