Hergebruik verfblikken als plantenpotten

Plantjes in blik

Bij Thorndown staan ​​natuur en duurzaamheid voorop. Al onze verpakkingen zijn recyclebaar of composteerbaar, maar we hergebruiken graag zoveel mogelijk.

Onze blikken zijn gemaakt van volledig recyclebaar metaal, maar we denken dat ze aantrekkelijk genoeg zijn om te worden hergebruikt als opslagcontainers of zelfs als plantenpotten!

Verfblik uitwassen ecologische verf
Verfblik als plantenpot gebruiken
Potgrond in verfblik doen

Was de overgebleven verf weg en boor enkele gaten in de bodem voor afvoer. Voeg wat compost toe (turfvrij) en voeg wat grind toe onder in het blik om de afvoer verder te bevorderen. Zet de plant erin en klaar is kees, een gratis plantpot voor in huis of buiten in de tuin. Je kunt het deksel zelfs als schotel gebruiken.

Om buiten tentoon te stellen, kun je de handvatten gebruiken om een ​​verticale tuin te creëren door ze aan een ladder of schutting te hangen.

Verfblik te gebruiken als plantenpot
Zelf plantenpot maken van verfblik

Je kunt ook geen gaten boren en een plant gewoon in de plastic plantenpot rechtstreeks in het blik laten vallen voor een aantrekkelijke plantenpothouder. Eenvoudige manieren om te hergebruiken en gebruikte blikken een tweede leven te geven!


Nog meer bloempotten maken?​

Bestel snel onze verfblikken online!​

(wel eerst een leuk verfproject oppakken alvorens je de blikken leegmaakt voor hergebruik als bloempotten)