Meest populaire verfkleuren van 2023

Populairste verfkleuren van 2023

Ben je op zoek naar ideeën voor mooie verfkleuren in de tuin? Dan is een lijst met de meest verkochte verfkleuren van 2023 een goed startpunt. Daarom delen we graag de beste verkochte verfkleuren van 2023 met je zodat je ook weer voor 2024 geïnspireerd kunt raken!

Jaarlijks voeren we een beoordeling uit van de best verkochte verfkleuren van het afgelopen jaar. We verzamelen hiervoor onze verkoopdata en maken dan een tabel en bijbehorende grafiek om zo een goede analyse te kunnen maken. Vervolgens vertalen we deze informatie aan het begin van het nieuwe jaar naar dit mooie overzicht in deze blog. Laat je inspireren!

Best verkochte kleuren verf voor 2023 - Populaire kleuren

Kleurentrends voor houtverf in 2023

Gedurende 2023 waren de erfgoedkleuren en natuurlijke houttinten nog steeds het meest populair, met groen, zwart en grijs als veelvoorkomende keuzes. Voor het eerst waren de top 3 kleuren in zowel blikken van 2,5 liter als 750 ml hetzelfde, met Transparante UV houtverf bovenaan, gevolgd door de prachtige grijs-groene verf van Sedge Green en vervolgens de verbluffende rijke intensiteit van onze zwarte houtverf: Blackdown.

Antraciete houtverf minder populair

Daarin lijken de meest verkochte kleuren van 2023 sterk op die van 2022. Wat echter opvalt is dat in eerdere jaren (tijdens de corona periode) de antraciete houtverf veel populairder was dan nu. Waar dit precies mee te maken heeft zouden we niet kunnen zeggen, maar we weten wel dat er lichte en frisse kleuren voor in de plaats zijn gekomen!

Laat je inspireren

We hebben allemaal prachtige kleuren nodig in ons leven om ons te verrijken en te inspireren. We hopen dat je deze jaarlijkse overzichten nuttig vindt, maar je kunt je natuurlijk ook gewoon laten inspireren door de overige kleuren in ons verfassortiment. Staat een kleur er niet bij? Neem dan contact met ons op, want we helpen je graag verder!


Meer van onze verftoppers ervaren?​

Bekijk snel alle kleuren​