Waarom ecologische houtverf de toekomst is voor duurzaam verven en schilderen

Ecologische verf is makkelijk met warm water te reinigen

In de afgelopen jaren is er een groeiende vraag naar ecologische producten ontstaan. Dat geldt ook voor houtverf. Eco houtverf biedt namelijk veel voordelen ten opzichte van traditionele houtverf, waardoor het een duurzame en milieuvriendelijke keuze is. In dit blog bespreken we waarom ecologisch de toekomst is voor houtverf.

Houtverf op ecologische basis is gemaakt van herwinbare grondstoffen en vrij van schadelijke chemicaliën. Dit betekent dat het veiliger is voor de gezondheid van de gebruiker en minder schadelijk voor het milieu. Traditionele houtverf daarentegen bevat vaak oplosmiddelen, VOC‘s (vluchtige organische stoffen) en andere giftige stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van de gebruiker en zijn of haar omgeving.

Ecologische verf beter dan gewone verf?

Ecologische verven hebben bewezen dat ze gemakkelijk kunnen concurreren met reguliere verven van bekende grote merken. Omdat ze minder budget besteden aan marketing en meer tijd en geld besteden aan de inhoud van het product, krijg je als consument meer kwaliteit voor je geld.

Tot slot is eco verf vaak gemakkelijker te gebruiken dan traditionele houtverf. Door het gebruik van natuurlijke producten smeert de verf vaak beter en droogt het sneller op. Hierdoor heb je sneller resultaat en kun je dus ook eerder beginnen aan een eventuele tweede laag. Ook is ecologische verf beter van de kwasten én je handen af te krijgen. Na gebruik was je het gemakkelijk af met warm water.

De vele voordelen van ecologische houtverf

Kortom, er zijn vele voordelen ten opzichte van traditionele houtverf. Het is veiliger voor de gezondheid en het milieu, duurzamer en is gemakkelijker te gebruiken. Daarom is het niet verwonderlijk dat steeds meer mensen overstappen. Als u op zoek bent naar een duurzame en milieuvriendelijke optie voor uw volgende verfproject, overweeg dan zeker de ecologische houtverf van Thorndown.


Benieuwd naar onze verf?

Probeer hem uit en overtuig jezelf!